Yoga.

Yoga Amsterdam

Sportcentrum Pleizier heeft een uitgebreid Yoga-aanbod in een heuse Yogazaal. De zaal heeft een rustgevende blauwe gloed en heeft een groot budha-beeld om de sfeer te ondersteunen. De stijlen die worden aangeboden bij Sportcentrum Pleizier zijn: Gentle Yoga, Iyengar Yoga en Flow Yoga.

 

Gentle Yoga

Yoga richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden (denk aan 3 tot 5 minuten) dan tijdens een reguliere yogales. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever, ook hier houden we de asana’s langer vast waarbij gelet wordt op zowel uitlijning als ademhaling. Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.

Iyengar Yoga

Dit is een krachtige en actieve Yoga-vorm, ontwikkeld door de Indiase yogaleraar B.K.S. Iyengar. Hij heeft de klassieke Yogaleer gesystematiseerd en nieuw leven ingeblazen.

Iyengar yoga is een verfijnd systeem van honderden oefeningen en houdingen. Hierdoor kan een perfecte lichaamsontwikkeling en -controle worden bereikt. Het is een verfrissende en krachtige oefening voor lichaam en geest. Iyengar Yoga is een dynamisch geheel dat geweldig bijdraagt aan de gezondheid, zowel op korte als lange termijn.

FlowYoga

Flow Yoga komt uit het Vinyasa Yoga. In deze yoga vorm worden houdingen (asana) en adembewustzijn met elkaar gesynchroniseerd. De houdingen worden voor korte periode aangehouden. De beoefenaar verkrijgt flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Deze vorm van Yoga helpt om jouw concentratie te vergroten!

Voor alle niveaus

Lesrooster

Klik hier voor het groepslesrooster

BEKIJK ONZE FLEXIBELE LIDMAATSCHAPPEN!

Bij Sportcentrum Pleizier hebben we voordelige abonnementen en aanvullingen. Bekijk nu onze tarieven

Bekijk hier alle tarieven
logo-ico