Yoga.

Yoga Amsterdam

Sportcentrum Pleizier heeft een uitgebreid Yoga-aanbod in een heuse Yogazaal. De zaal heeft een rustgevende blauwe gloed en heeft een groot budha-beeld om de sfeer te ondersteunen. De stijlen die worden aangeboden bij Sportcentrum Pleizier zijn: Gentle Yoga, Iyengar Yoga en Flow Yoga.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de meest oude yogastijl en veel yogastijlen zijn afgeleid van deze yogastijl. Het bijzondere aan deze stijl is dat het een open stroming is zonder oprichter of guru. Dit komt tegenwoordig vrijwel nooit meer voor. Hatha yoga werd vroeger beoefend door monniken die milde lichaamsbeweging nodig hadden naast het vele mediteren (en als voorbereiding op het mediteren). De yogahoudingen van Hatha yoga houd je langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen hierdoor uit het lichaam, waardoor je tijdens de meditatie ook langer en comfortabeler kunt zitten. Je bent je met deze yogastijl dus ultiem aan het voorbereiden op je meditatie.

Iyengar Yoga

Dit is een krachtige en actieve Yoga-vorm, ontwikkeld door de Indiase yogaleraar B.K.S. Iyengar. Hij heeft de klassieke Yogaleer gesystematiseerd en nieuw leven ingeblazen.

Iyengar yoga is een verfijnd systeem van honderden oefeningen en houdingen. Hierdoor kan een perfecte lichaamsontwikkeling en -controle worden bereikt. Het is een verfrissende en krachtige oefening voor lichaam en geest. Iyengar Yoga is een dynamisch geheel dat geweldig bijdraagt aan de gezondheid, zowel op korte als lange termijn.

Flow Yoga

Flow Yoga komt uit het Vinyasa Yoga. In deze yoga vorm worden houdingen (asana) en adembewustzijn met elkaar gesynchroniseerd. De houdingen worden voor korte periode aangehouden. De beoefenaar verkrijgt flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Deze vorm van Yoga helpt om jouw concentratie te vergroten!

Voor alle niveaus

Lesrooster

Klik hier voor het groepslesrooster

BEKIJK ONZE FLEXIBELE LIDMAATSCHAPPEN!

Bij Sportcentrum Pleizier hebben we voordelige abonnementen en aanvullingen. Bekijk nu onze tarieven

Bekijk hier alle tarieven
logo-ico