Partners.

Sportcentrum Pleizier heeft al jarenlang samengewerkt met verschillende organisaties. Henny Pleizier, grondlegger van Sportcentrum Pleizier, is 15 jaar geleden begonnen met het samenwerken met verschillende scholen. Dit heeft hij uitgebouwd naar samenwerkingsverbanden met meer dan 10 organisaties. Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden mogelijk:

 • Gebruik maken van kennis;
 • Gebruik maken van de accommodatie;
 • Gebruik maken van de kennis en de accommodatie.

 

Scholen

Er is een samenwerking met verschillende scholen in de regio Amsterdam Zuidoost. Een aantal van deze scholen komen al 15 jaar bij Sportcentrum Pleizier over de vloer. Met name:

 • Scholengemeenschap Reigersbos;
 • Open Schoolgemeenschap Bijlmer;
 • Hoge Economische School;
 • Bindelmeer College;
 • Spinoza Lyceum;
 • Praktijkcollege ‘De Dreef’;
 • Brede School Zuidoost projecten met lagere scholen;
 • Kennismakingslessen op scholen.

 

Overheid

Al een aantal jaar is er een nauwe samenwerking tussen Sportservice Amsterdam en Sportcentrum Pleizier. Deze unieke, ondernemende organisatie draagt zorg voor de uitvoering van het Amsterdamse sportbeleid. Centraal staat de sportvereniging, maar er wordt ook gewerkt voor en met andere organisaties. Vanuit de gezonde sportvereniging werkt Sportservice Amsterdam aan een toegankelijke sportomgeving voor alle Amsterdammers, waarbij iedereen het aanbod kan vinden dat bij hem/haar past en met veel plezier de sport kan beleven.

Verder werkt Sportcentrum Pleizier nauw samen met de gemeente Amsterdam Zuidoost. Zij verstrekt subsidie zodat Sportcentrum Pleizier de brede school projecten en kennismakingslessen op scholen kan aanbieden en de Judo Fundagen kan organiseren.

 

Stichtingen

Stichting ‘Jongeren Die het Kunnen’ biedt aan jongeren met gemeten laag IQ en/of (ernstige) gedragsproblemen een naschoolse zinvolle dagbesteding op het gebied van sport, dans, muziek, en andere fysieksociale activiteiten. Naast begeleiding door vakexperts, aangeboden door Sportcentrum Pleizier, is er altijd een begeleider aanwezig met specifieke ervaring met deze groep. Deze begeleider waarborgt door zijn specialistische, didactische kennis dat de jongeren door de activiteiten hun sociale vaardigheden ontwikkelen. Tevens krijgen zij meer eigenwaarde en positieve voorstellingen van hun rol in de samenleving.

 

Erkend stagebedrijf

Sportcentrum Pleizier is een erkend stagebedrijf voor meerdere opleidingen. Op dit moment heeft het sportcentrum stagiaires van de volgende scholen en opleidingen:

 • Hogeschool van Amsterdam (HvA) – opleiding Sport, Management en Ondernemen;
 • Regionaal Opleidingscentrum (ROC) – opleiding Sport en Bewegen.

Verder heeft Sportcentrum Pleizier meerdere malen begeleiding gegeven aan trainers in opleiding van de AALO, de grootste kwaliteitsopleider binnen de fitness-, health- en wellnessbranche.

 

Verenigingen/Bonden

Driemond Fit is een club voor jong en oud. Vijf dagen in de week worden er lessen gegeven door deskundige, gekwalificeerde mensen. Het is een echte dorpsvereniging met al 50 jaar een eigen karakter in Driemond. Bij Driemond Fit staat plezier in bewegen, aandacht en persoonlijke begeleiding en bovenal ontspanning in een prettige omgeving voorop. Naast het sporten bieden ze ook gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen of oude bekenden wat regelmatiger te zien. Sportcentrum Pleizier biedt in samenwerking met Driemond Fit judolessen aan.

 

Amsterdam Marshalsis de eerste honkbalschool in Europa voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud. Het is de snelst groeiende honkbalvereniging van Amsterdam Zuidoost. Binnen de honkbalvereniging wordt een onderscheid gemaakt tussen topsport en Sportbuurtclub (SBC). De Sportbuurtclub honkbal biedt naschools sportaanbod voor de leeftijdsgroep 6 t/m 14 jaar in Amsterdam Zuidoost. Honkbalvereniging Amsterdam Marshals verzorgt momenteel bijna alle brede school lessen Beeball in Amsterdam Zuidoost voor deze leeftijdsgroep. Amsterdam Marshals maken op dit moment gebruik van een combinatie van kennis en accommodatie bij Sportcentrum Pleizier. De pupillen van Amsterdam Marshals krijgen judo- en sporttraining om hun fysieke gesteldheid, coördinatie en balans te verbeteren.

 

De Nederlandse Kabaddibond is een organisatie die opgericht is door onder meer Henny Pleizier. Met een aantal gepassioneerde sporters proberen zij in Nederland de sport Kabaddi uiteen te zetten. In oktober 2019 heeft een team, uitkomend voor Nederland, meegedaan aan de Europese Kampioenschappen in Glasgow.

 

Bedrijven

Zo sterk is een organisatie die mensen begeleidt die een gezonder leefstijl willen aanleren en behouden. ZoSterk heeft een succesvol, intensief, verantwoord en gezellig leefstijlprogramma samengesteld. Ze nemen de deelnemers daarin mee en zij gaan met behulp van een variatie aan programma-activiteiten in kleine en gestage stapjes op weg naar een gezonde leefstijl. Het doel is een duurzame, gezonde en actieve leefstijl met verantwoorde voedingsgewoonten. Het Begin!-programma van ZoSterk is een welkome en langdurige steun in de rug op het vlak van bewegen, voeding en mentale weerbaarheid. ZoSterk maakt gebruik van de faciliteiten en de accommodatie van het sportcentrum.

 

Kinder Service Hotel (KSH) is een jonge en dynamische onderneming die opgericht is in 2001. De eerste twee vestigingen werden eind 2002 geopend en inmiddels is KSH doorgegroeid naar 20 vestigingen.Deze vestigingen zijn onder te verdelen in KSH kinderdagopvang locaties en KSH Kidsclub locaties. In de KSH kinderopvang locaties wordt opvang geboden voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. In de KSH Kidsclub locaties wordt alleen buitenschoolse opvang voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar geboden. KSH heeft ook een vestiging in Gein, gemeente Amsterdam Zuidoost, die zowel Kinderdagopvang en Kidsclub aanbiedt. Sportcentrum Pleizier biedt sport aan voor zowel het personeel als voor de kinderen.

 

BEKIJK ONZE FLEXIBELE LIDMAATSCHAPPEN!

Bij Sportcentrum Pleizier hebben we voordelige abonnementen en aanvullingen. Bekijk nu onze tarieven

Bekijk hier alle tarieven
logo-ico