Partners Sportcentrum Pleizier

Sportcentrum Pleizier heeft al jarenlang samengewerkt met verschillende organisaties. Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden mogelijk:

 • Gebruik maken van kennis;
 • Gebruik maken van de accommodatie;
 • Gebruik maken van de kennis en de accommodatie.

Bedrijven

In ons pand zit ReAT Fysiotherapie. ReAT is gespecialiseerd in algemene fysiotherapiearbeidsfysiotherapie, blessurebehandelingen, medische trainingen, gezondheidsvoorlichting en advisering over gezond werkgedrag binnen het bedrijfsleven. ReAT maakt gebruik van onze fitnessruimte en heeft een behandelruimte op de bovenste verdieping. Op vrijdagen van 18:00 uur tot 19:00 uur hebben ze een GRATIS inloopspreekuur voor onze leden. Hiervoor is inschrijven verplicht!

 

Scholen

Er is een samenwerking met verschillende scholen in de regio Amsterdam Zuidoost. Een aantal van deze scholen komen al 15 jaar bij Sportcentrum Pleizier over de vloer. Met name:

 • Lely Lyceum Reigersbos;
 • Open Schoolgemeenschap Bijlmer;
 • Hogeschool van Amsterdam;
 • Spinoza Lyceum;
 • Brede School Zuidoost projecten met lagere scholen;
 • Kennismakingslessen op scholen.

Overheid

Al een aantal jaar is er een nauwe samenwerking tussen Sportservice Amsterdam en Sportcentrum Pleizier. Deze unieke, ondernemende organisatie draagt zorg voor de uitvoering van het Amsterdamse sportbeleid. Centraal staat de sportvereniging, maar er wordt ook gewerkt voor en met andere organisaties. Vanuit de gezonde sportvereniging werkt Sportservice Amsterdam aan een toegankelijke sportomgeving voor alle Amsterdammers, waarbij iedereen het aanbod kan vinden dat bij hem/haar past en met veel plezier de sport kan beleven.

Verder werkt Sportcentrum Pleizier nauw samen met de gemeente Amsterdam Zuidoost. Zij verstrekt subsidie zodat Sportcentrum Pleizier de brede school projecten en kennismakingslessen op scholen kan aanbieden en de Judo Fundagen kan organiseren.

Stichtingen

Stichting ‘Jongeren Die het Kunnen’ biedt aan jongeren met gemeten laag IQ en/of (ernstige) gedragsproblemen een naschoolse zinvolle dagbesteding op het gebied van sport, dans, muziek, en andere fysieksociale activiteiten. Naast begeleiding door vakexperts, aangeboden door Sportcentrum Pleizier, is er altijd een begeleider aanwezig met specifieke ervaring met deze groep. Deze begeleider waarborgt door zijn specialistische, didactische kennis dat de jongeren door de activiteiten hun sociale vaardigheden ontwikkelen. Tevens krijgen zij meer eigenwaarde en positieve voorstellingen van hun rol in de samenleving.

Erkend stagebedrijf

Sportcentrum Pleizier is een erkend stagebedrijf voor meerdere opleidingen. Op dit moment heeft het sportcentrum stagiaires van de volgende scholen en opleidingen:

 • Hogeschool van Amsterdam (HvA) – opleiding Sport, Management en Ondernemen;
 • Regionaal Opleidingscentrum (ROC) – opleiding Sport en Bewegen.

Verder heeft Sportcentrum Pleizier meerdere malen begeleiding gegeven aan trainers in opleiding van de AALO, de grootste kwaliteitsopleider binnen de fitness-, health- en wellnessbranche.

Verenigingen/Bonden

De Nederlandse Kabaddibond is een organisatie die opgericht is door onder meer Henny Pleizier. Met een aantal gepassioneerde sporters proberen zij in Nederland de sport Kabaddi uiteen te zetten. In oktober 2019 heeft een team, uitkomend voor Nederland, meegedaan aan de Europese Kampioenschappen in Glasgow.

 

Vraag hier je gratis proeftraining met een trainer aan.

Wil je weten of Sportcentrum Pleizier bij je past? Claim dan NU je gratis proeftraining!
LET OP: Beperkt beschikbaar!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.