Groepslessen

De 55+ les is een groepsles speciaal voor de leeftijd 55 jaar en ouder. De les richt vooral op bewegen en gezelligheid. De intensiteit is aangepast aan de doelgroep en hoewel er natuurlijk hard getraind wordt zijn ook de oefeningen aangepast. 
Geen tijd om uren in de sportschool door te brengen? Durft u de uitdaging aan? Afro HITT is een high intensity interval training op de maat van muziek. Het is een mengsel van aerobics en kracht training en wordt gegeven op afro/soca muziek.
Body Balance bestaat uit gecombineerde bewegingen uit Yoga, Tai Chi en Pilates. De focus van Body Balance ligt op het opbouwen van flexibiliteit en kracht terwijl je tegelijkertijd rust ervaart. Door Body Balance komen je lijf en hoofd in harmonie en balans.
Body en Mind is een combinatieles met invloeden vanuit Tai Chi, BodyBalance, Pilates en Yoga. Deze les is geschikt voor iedereen, ook voor de sporters die meedoen aan de huidige 55+ lessen. 
Bodypump is een les van Les Mills en krachttraining voor iedereen. Oefeningen worden gedaan met een staaf met gewichten aan de uiteinden (de barbell) of met halters. De training is gericht op duurkracht, daarom worden oefeningen veel herhaald.
Bodyshape is een totale lichaamstraining. Alle spieren en spiergroepen komen aan bod. Hierdoor wordt uw lichaamsconditie beter en komt u nog beter in vorm! Bij deze trainingsvorm worden vaak hulpmiddelen als lichte gewichten en dynabands gebruikt.
Ga het gevecht met jezelf aan! Bokszaktraining is een les waarbij de lange bokszak wordt gebruikt. Verschillende boks- en traptechnieken vanuit het kickboksen worden door onze ervaren docenten aangeleerd en geoefend. Niet sparren, maar hard werken en je volledig uitleven op de bokszak!
In deze unieke groepsles wordt Bootcamp gecombineerd met Muay-Thai bewegingen (zonder lichamelijk contact). Er wordt getraind met een hoge intensiteit in intervallen van een minuut gecombineerd met een halve minuut rust.
Kracht begint bij je core. In deze 30 minuten durende rompworkout brengen onze trainers u razendsnel in shape! Deze les is ook toegankelijk voor ouderen!
De groepsles Interval is een high intensity interval training, waarbij gebruik wordt gemaakt van lichte gewichten en lichaamsgewicht. Gedurende drie kwartier lever je door middel van intervals een intensieve inspanning. Je wisselt intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.
De naam Pilates slaat op Joseph Pilates, die een serie oefeningen heeft ontwikkeld om spieren te versterken en te verlengen. Belangrijk is dat Pilates geen zware belasting van spieren en gewrichten betekent. De kans op blessures is daarom erg klein en het helpt zelfs blessures voorkomen en genezen.
Ride the calorieburner is niet zomaar de slogan van spinning. Met een les spinning verbrandt u tot wel 700 calorieën per les! Onze lessen zijn leuk en gevarieerd. Er zijn verschillende oefeningen waarbij de weerstand van de spinningsfiets wordt aangepast, afhankelijk van het tempo en soort oefening.
De naam zegt het al: Total Body is een work-out voor het gehele lichaam. Zowel kracht als conditie komen aan bod in een afwisselende en pittige les van een uur. Verder worden coördinatie, stabiliteit, lichaamshouding en balans erg verbeterd. Het leuke van Total Body is dat je samen met anderen bezig bent.
Urban Booty is een Urban dance interval training met Oldschool and New age Urban muziek. Het is een les die goed is voor je conditie / balans / reactie vermogen / versterken van je spieren en voor en om je shape te verbeteren.
Sportcentrum Pleizier heeft een uitgebreid Yoga-aanbod in een heuse Yogazaal. De zaal heeft een rustgevende blauwe gloed en heeft een groot budha-beeld om de sfeer te ondersteunen. De stijlen die worden aangeboden bij Sportcentrum Pleizier zijn: Yin Yoga en Flow Yoga.
Zumba is een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals salsa, merengue en samba. Het woord Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans en betekent snel bewegen en lol hebben. Geen ingewikkelde choreografie, maar snelle ritmes afgewisseld met langzame, waardoor je een intervaltrainingseffect krijgt