Peuter- en Kleutergym

PEUTER- EN KLEUTERGYM AMSTERDAM

Peuter- en Kleutergym is een gymles speciaal voor peuters en kleuters. Tijdens deze les begeleiden wij kinderen in hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling door hen in groepsverband en op een speelse manier te stimuleren om te gaan bewegen.

STADSPAS?

Heeft uw kind een stadspas met groene stip? Dan vergoedt de gemeente in veel gevallen het lidmaatschap. Dit kan gewoon bij de infobalie van het sportcentrum geregeld worden.

Stadspas regeling

WAAROM GYMMEN?

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond en helpt het om overgewicht al in een vroeg stadium tegen te gaan.

Zo is bijvoorbeeld het behalen van een zwemdiploma door het jonge kind voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort dit bij de opvoeding. Hoe het kind zich verder motorisch ontwikkeld wordt in deze leeftijdscategorie nog niet vanzelfsprekend evenveel aandacht aan besteed, maar is zeer belangrijk. De KNGU zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar óók een beweegdiploma kunnen halen. Het kind kan in 10 tot 20 gymlessen het Beweegdiploma behalen.

 

BEWEEGDIPLOMA

Sportclubs die het Beweegdiploma aanbieden hebben het Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) keurmerk ‘Beweegdiploma’. Het Nijntje Beweegdiploma programma is ontwikkeld door bewegingswetenschappers en ervaren docenten met kennis van de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Alleen (sport)clubs en beweegaanbieders met trainers/leiding die de speciale opleiding Beweegdiploma hebben gevolgd en het certificaat Beweegdiploma hebben ontvangen, worden door de KNGU erkent als aanbieder van het Nijntje Beweegdiploma programma en ontvangen een keurmerk. Hiermee is de jonge sporter gegarandeerd van kwaliteit.

Binnen het Nijntje Beweegdiploma programma is er aandacht voor de motorische, mentale en sociale vaardigheden. Deze worden op een speelse manier ontwikkeld. Deze ontwikkeling volgt de trainer via vastgestelde uitgangspunten en beweegnormen bijbehorende bij de leeftijd van de jonge sporter. De trainer kan daarmee zien wanneer de jonge sporter het Nijntje Beweegdiploma mag ontvangen.

Als de jonge sporter voldoet aan de uitgangspunten en beweegnormen van zijn/haar leeftijd, ontvangt hij/zij tijdens het diplomafeestje het Nijntje Beweegdiploma, een Nijntje badge en als presentje het Nijntje beweegboek. Daarnaast wordt er binnenkort een exclusieve beweegclub gelanceerd die de peuters, kleuters en hun ouders voorziet van leuke acties, filmpjes voor thuis en mooie beweegextra’s.

Binnen Sportcentrum Pleizier zijn er verschillende mogelijkheden om op latere leeftijd over te stappen op o.a. judo, karate, taekwondo, kickboksen, jumprope en dans.

 

DOOR WIE?

Sportcentrum Pleizier werkt enkel met goed opgeleide docenten. Juist binnen deze doelgroep is het belangrijk dat kinderen les krijgen van een goed opgeleide docent. De lessen zullen worden verzorgd door Isabelle. Zij heeft veel ervaring op het gebied van peuter- en kleutergym en is gelicenceerd gymdocent en beweegpedagoog. Tevens is zij in het bezit van het beweegdiploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, een diploma speciaal gericht op het lesgeven aan jonge kinderen.

 

TIJDEN EN KOSTEN

De lessen zullen plaatsvinden op zaterdag, met uitzondering van de schoolvakanties, bij Sport- en Fitnesscentrum Pleizier. Klik hier voor het rooster.  

Natuurlijk bent u benieuwd wat de kosten zijn voor peuter- en kleutergym voor kinderen in Amsterdam. Klik hier voor de tarieven.

 

Je bent van harte welkom voor een gratis proeftraining!  U kunt uw kind aanmelden door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 020-6979517.

~Peuter- en Kleutergym